Вход в учетную запись

Имя:
Пароль:
Запомнить
Регистрация
Забыли пароль?

Подписка на новости

Подписаться через RSS2Email
Новые рецепты

  • Просмотр рецепта
Фото рецепта «Pogača kruna»
Увеличить

Pogača kruna

Аппетитность:
Творческая оригинальность:
Подача блюда:
Как оценивается?
Голосов: 1
0 / 6 / 15
Дата размещения: 2 фев 2014 01:53
Категория: Выпечка :: Хлеб, лепешки, лаваши
Автор:
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca» jacamaca / Petkovic Jaca
Рейтинг: 0
Рецептов: 4
Источник: Сайт в Интернете
http://jaca57.blogspot.com/search/label/POGA%C4%8CE
Описание: Pravila sam je skoro i za babine divnim bliznakinjicama koje su moji dragi prijatelji posle vise godina cekanja konacno dobili.
Категория праздника - Пасхальные рецепты
Тематика - Рецепты английской кухни
  • Пошаговые фото рецепта
Пошаговое фото рецепта «Pogača kruna»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača kruna»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača kruna»
Увеличить
  • Ингредиенты
  • Рецепт приготовления
4 solje brasna

250 ml mlijeka

1 puna kasika suvog kvasca (ja sam stavila 1 sveži kvasac)

1 casa oko 250 ml jogurta

50 ml ulja
1. Zamesiti testo srednje tvrdoce, postepeno dodavati tecnost dok ne dobijete zeljenu cvrstocu. Ostaviti da nadolazi pa ponovo premesiti.

2. Odvojiti trecinu testa za dekoraciju.

3. Pomocu modlice za kolace praviti listice da dobijete kao pola lista koji nemora da bude pravilnog oblika jer cete ga prekriti drugim listom. Radnu povrsinu posipati brasnom.

4. Od ostalog testa umijesiti okruglu pogacu (velicina torte). Namazati je okolo vodom i ređati listove. U sredinu stavljati napravljene cvetove i ruze. Njih pre uvijanja posipati brasnom da se ne bi zalepile.

5.Ostaviti da nadodje dobro pa namazati jajetom.



Postupak:



Ukoliko zelite dodati jos malo umjetnosti i mozda pojacati efekat, napravite ovakvu krunu . Od jedne i 1/2 solje brasna uz dodatak 1 kasike soli zamesite dobro tvrdo tijesto. Izrezite nekoliko traka kao na slici i namazite uljem neku loptastu posudu, koju ste prethodno prekrili folijom, premazite jajetom i pecite krunu oko pola sata na 180 stepeni da malo porumeni. Ovakva pogaca je super za sve praznike, svadbe…



Posluživanje:



A ako volite spektakle pre iznosenja pogace na sto izvadite jednu ruzicu pazljivo i na to mesto stavite ili manju papriku ili izdubljeni cvrst manji paradajz u koji sipate malo jakog pica, alkohola i zapalite… Ja nisam htela da eksperimentišem ali ideja je super
  • Фото-отзывы на рецепт
Вы сможете добавить фото-отзыв после того, как авторизуетесь
Ещё пасхальные выпечка (хлеб, лепешки, лаваши)
Ещё выпечка (хлеб, лепешки, лаваши) английской кухни
  • Комментарии рецепта
Вы сможете добавить комментарий после того, как авторизуетесь
Быстрый поиск
Название рецепта:

Главная | Новости | О сервисе | Пользовательское соглашение | Политика конфиденциальности | Регистрация пользователя | Реклама на сайте | Обратная связь
Новые рецепты | 100 лучших рецептов | Каталог рецептов
Новые кулинары | 100 лучших кулинаров | Все кулинары
Правила конкурсов | Действующие конкурсы | Прием заявок на конкурсы | Завершенные конкурсы | Центр призов


Все права защищены (c) 2009-2017
Rambler's Top100
службы мониторинга серверов